Мимо Гарсия за Лили Иванова – „ВРЪЩАЙТЕ БИЛЕТИТЕ ЗА ЛИЛИ!“ – няКОЙ НИ ПОДВЕДЕ!?

Днес анонимен сайт „погреба“ Лили Иванова – сигурно си мислите, че никой не е повярвал, ала не е така. Аз тъкмо пиех кафе с познати и една дама от компанията тъжно ни информира, че Иванова е починала. Изумих се – нито за секунда тя не се усъмни, а какво оставаше да поразрови Гугъл или директно да влезе в официалния сайт на певицата.

Темата за фалшивите новини трябва да се дискутира ежедневно и незабавно да се създаде орган, който да контролира какво се публикува, с каква цел, от кого. Всички помните „Аварията“ в АЕЦ Козлодуй – мой близък ми е разказвал, че дори си е начертал план за спешно запасяване с продукти и укриване в мазе. И ако този случай е шега, пресолена, но добронамерена, обикновено подвеждащите публикации са с цел да се предизвика паника и да се вземат грешни решения.

До преди месеци пазех в телефона си СМС от моя приятелка, която работи в банка. Съобщението й гласеше: „Ако имаш пари в ПИБ, тегли ги!“ (А сега горе-долу се получи „Ако имаш билет за концерт на Лили, опитай се да го върнеш!“) Това беше от времето, когато се целеше дестабилизация, а защо не и фалит на Първа инвестиционна банка. Ясно е, че никоя банка не може да издържи при паническо масово теглене на средства от страна на нейните вложители. Слава Богу, ПИБ оцеля.

Но огромен брой политици по цял свят бяха премазани и извадени от играта чрез умело използвани полу-компромати, които се употребяваха в точния момент. Ако „смъртта“ на Лили Иванова е дебелашка манипулация, скалъпеният „корупционен“ скандал за еди-кого си е смъртна присъда. Без кавички.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Публикацията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/08/06/.1560473

Leave a Reply